“Не се знае какво е конкретното обвинение към Христо Грозев. Министерството

...
“Не се знае какво е конкретното обвинение към Христо Грозев. Министерството
Коментари Харесай

Митрофанова няма информация защо Грозев е обявен за издирване

“Не се знае какво е съответното обвиняване към Христо Грозев. Министерството на външните работи ще изиска от вътрешното ведомство на Русия публична информация за какво е разгласен за търсене проверяващият публицист ”, съобщи съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в изказване след срещата ѝ във външното министерство. 

" Това, че е търсен, не значи, че ще бъде издирван по целия свят. Нищо не го заплашва. Това значи на първо място: не идвай ", сподели Митрофанова, представена от bTV.

Преди дни българският проверяващ публицист Христо Грозев бе разгласен за търсене от Русия.

Тя акцентира, че не е съумяла да се запознае с информацията по случая. Митрофанова разяснява и това дали самата тя е изпратила питане и добави, че не може да чака бърз отговор.

" Пояснихме обстановката с Х. Грозев, акцентирайки върху това, че нарушение на съветското законодателство довежда до съответни правни последици, не зависещи от рода на активността на обвиняваното/заподозряно лице или поданството му. Акцентирахме, че не става дума за заплашването на журналиста или каквато и да е опасност за неговия живот ", написаха от съветското посолство у нас във Facebook. 

Срещата бе в границите на половин час, а съветският дипломат я дефинира като " много градивна ". 

На нея е разисквано преподаването на български език в окупираните региони на Украйна от Русия и комплицираната обстановка в Запорожка област. 

" Искам да подчертая едно, ние сме многонационална страна, в учебните заведения ни се учат 79 езика, един от тях е българският, даже и в Кремъл ”, сподели Митрофанова.

Снимка: БГНЕС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР